C/ Viladomat, 174, 4ª planta. · 08015-Barcelona ·Telèfon: 934 964507 · Fax. 934 964 532 · acecma@acecma.es

You are here

Microvida. Més enllà de l'ull humà

Amb Expogràfic col·laborant en el disseny, la concepció i realització de l'exposició, Microvida és un viatge espectacular i sorprenent cap al pròxim i alhora desconegut món microscòpic. Ens mostra un món "amagat" d'éssers desconeguts, diferents, estranys i de gran bellesa, a la vegada que ens permet comprendre com la ciència i la tecnologia ens han acostat a aquest món diminut i ha fet possible conèixer-lo en profunditat.

Els avenços científics són conseqüència de progressos tècnics i de canvis conceptuals. El coneixement d'estructures cel·lulars va progressar ràpidament amb l'ús generalitzat de microscopis, que ens permeten observar detalls de dimensions inferiors a setanta micròmetres, impossibles d'observar a simple vista. El visitant tindrà l'oportunitat de comprendre, experimentant en primera persona, el concepte de l'augment òptic i descobrirà una nova realitat que s'obre davant seu.
 
El visitant descobrirà els avenços que la microscòpia ha reportat a la ciència, ja que ha fet possible, entre altres, el descobriment d'espècies noves, de patògens, de vacunes... Es podrà adonar de la importància de la microscòpia en el descobriment, l'observació i l'estudi dels éssers vius més petits gràcies a boniques imatges de vida microscòpica en gran format, de mostres vives, de vídeos i d'interactius. Podràs veure augmentats i en detall larves de mosquit, polls, puces d'aigua, poliquets, algues, diatomees, nematodes, hidrozous, protozous... i saber més coses de com s'alimenten, es mouen i viuen als seus ecosistemes.

Actualment es pot veure al CosmoCaixa de Barcelona.

Més informació

Compartir

Build by COMEI, S.L. inspired by Maksimer