C/ Viladomat, 174, 4ª planta. · 08015-Barcelona ·Telèfon: 934 964507 · Fax. 934 964 532 · acecma@acecma.es

You are here

Participació d'ACECMA al III Fòrum sobre Medi Ambient i Món local

Els passats 10 i 11 de març, la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona va organitzar el III Fòrum sobre Medi Ambient i Món local sota el títol Caminant junts cap al 2020 i més enllà. Durant l'esdeveniment, que va comptar amb reconeguts experts de l’escena nacional i internacional, es va posar de manifest la importància dels municipis en les polítiques ambientals, juntament amb la necessitat d'un canvi de paradigma en la manera de concebre'ls en relació al medi.

El Fòrum va comptar també amb la participació d’ACECMA en un dels seus actes. En concret, Jorge Vicente va participar, com a membre de la Junta Directiva, al Seminari del sector del medi ambient com a motor de l’economia verda i circular coorganitzat per la Direcció General de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Com el sector del medi ambient pot esdevenir motor de l’economia verda?

L'economia verda és un concepte desenvolupat pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) en el Green Economy Report (2011). En aquest informe l'economia verda es defineix com aquella que millora el benestar humà i l'equitat social, mentre que redueix significativament els riscos ambientals i les escassetats ecològiques. En la seva expressió més simple, una economia verda és baixa en carboni, eficient en l’ús dels recursos i socialment inclusiva. En una economia verda, el creixement dels ingressos i l'ocupació són impulsats per les inversions públiques i privades que redueixen les emissions de carboni i la contaminació, milloren l'eficiència energètica i de recursos, i eviten la pèrdua de la biodiversitat i els serveis ecosistèmics. Segons el mateix Green Economy Report del PNUMA, l’economia verda permetrà revitalitzar i diversificar les economies i crear llocs de treball de qualitat.

ACECMA va participar a la taula-debat en representació de les enginyeries i consultories ambientals com a vehiculadores de la transició cap a una economia verda.

Jorge Vicente i Alfanjarín
Vicepresident d’ACECMA

Compartir

Build by COMEI, S.L. inspired by Maksimer